HAPPY SAILING – Termeni si condiții.

Introducere – Prezentul document reprezintă termenii si condițiile prin care echipa Happy Sailing organizează ture de navigație cu velierul. Acceptul acestora reprezintă o condiție minimă obligatorie pentru a participa la o astfel de experiență. Vă rugăm citiți cu atenție acești termeni si condiții.
Serviciile oferite de noi sunt de organizare a unor ture de navigație cu velierul în diferite locuri din România sau în afara ei.

Cap.1 Definiții și considerente generale

Tură cu velierul – este un sejur pe mare cu durată fixă, de obicei 7 zile din care navigăm 6 zile. Ziua de îmbarcare și debarcare este sâmbătă.

1.2.Velier sau barcă cu vele – noi înțelegem prin velier o ambarcațiune de 37-55 picioare echipată pentru navigația pe mare certificată pentru clasa A sau B de navigație. Toate ambarcațiunile dispun de: 3-5 cabine cu paturi duble sau mai rar suprapuse, o bucătărie complet utilată, 1-3 grupuri sanitare cu apă curentă, spațiu de luat masa.

1.3.Skipper – este căpitanul ambarcațiuni.

1.4. Tipuri de ambarcațiuni: HappySailing nu deține ambarcațiuni proprii. În funcție de mărimea grupului și destinația aleasă vom închiria veliere cu 3 până la 5 cabine și mărimi variabile între 35-55 ft. Toate velierele pe care le închiriem sunt complet dotate și utilate tipului de navigație pe care îl vom practica, dispunând de condiții standard de confort și siguranță pe mare. Numărul de pasageri care pot călători pe un velier închiriat de noi este minim 4 și maxim 10

1.5. Ce include prețul plătit pentru o tură cu velierul: un loc într-o cabină cu pat dublu, taxele de stațiune, taxa de curățenie finală, un set de prosoape și cearceafuri curate, skipper. Suplimentar, la noi veți găsi inclus în preț costurile cu motorina bărcii, costurile cu porturile în care vom ancora, costurile cu barca mică (dinghy)
1.6. Ce nu este inclus în preț: drumul până în portul de îmbarcare și înapoi, mesele pe velier și în porturi, alte costuri accidentale.

Cap.2 Rezervări și destinații

2.1. Condiții de eligibilitate: O tură de navigație cu velierul este deschisă oricui. Copiii cu vârste de peste 3 ani pot participa dacă sunt însoțiți de ambii părinți. Dacă suferiți de rău de mișcare va trebui să fiți pregătiți cu pastile sau alte metode de a-l combate.

2.2. Rezervare de grup vs. rezervare individuală: din experiență știm că reușita unui concediu pe mare este ca participanții la o tură de navigat să aibă cât mai multe lucruri în comun. De aceea vom favoriza întotdeauna grupurile compacte de prieteni sau familii în detrimentul rezervărilor individuale. Nu excludem și rezervările individuale dar lăsăm la latitudinea grupului deja format acceptarea sau nu a unui participant individual.

2.3. Stiluri de navigat: Tocmai pentru a avea grupe compacte de participanți la turele noastre am definit 5 stiluri distincte: Aventură, Relaxare, Familie, Fitness și Fotografie. Fiecare tură de navigație se va forma în jurul acestui stil, la care toți participanții vor trebui să adere.

2.4. Destinațiile noastre: Pornind de la stilul ales vă vom recomanda destinațiile potrivite, având în vedere mai mult confort, sau din contră distanțe mai lungi între porturi pentru a profita mai mult de timpul petrecut pe mare. Ne dorim costuri totale ale excursiei cât mai mici, și din acest motiv la destinațiile noastre, în marea majoritate, se poate ajunge cu mașina din România.

Cap.3 Termeni și condiții de plată

2.1. Rezervarea inițială: În funcție de destinație și stilul ales vă vom propune pe site-ul nostru un preț orientativ. După ce ne trimiteți datele la care doriți să mergeți și mărimea grupului vă vom calcula un preț valabil pentru o perioadă limitată de timp. Diferența între prețul afișat pe site și prețul propus este dată de numărul de participanți/mărimea bărcii, perioada de timp aleasă și bineînțeles ofertele de preț pe care le găsim la închirierea ambarcațiunilor la un anumit moment de timp.

2.2. Plata avansului: Pentru a putea profita de prețul ofertat la etapa anterioară avem un timp de câteva zile în care trebuie să efectuăm plata unui avans, care constă în 30%-50% din prețul excursiei. Avansul către firma de închiriere îl vom plăti noi, după ce primim sumele de avans de la toți participanții. Odată avansul plătit, rezervarea bărcii este efectuată iar prețul nu se va mai modifica.

2.3. Restul de plată: Restul de plată se va transfera în contul nostru cu min. 30 zile înainte de data de început a călătoriei.

Cap.4 Politica de livrare și de retur/anulare

4.1. Rambursări parțiale: Chiar dacă vorbim de plata avansului sau plata totală a sumelor pentru rezervare, acestea nu sunt, în majoritatea cazurilor, rambursabile. Singura modalitate prin care se poate face această rambursare este de a găsi un alt participant care să poată ocupa locul sau locurile rămase vacante.

4.2. Rambursarea totală: Pentru anularea totală a rezervării din cauza participanților se va putea restitui un procent variabil din suma plătită, în funcție de politica de rambursare a fiecărei firmă de închirieri în parte.

Cap.5 Siguranța navigatului– obligații și răspunderi legale are prestatorului si ale clienților

Când vorbim de siguranța unei ture avem în vedere trei aspecte: ambarcațiunile folosite de noi, experiența skipperilor și alegerea corectă a condițiilor de navigat.

5.1. Ambarcațiuni: Toate velierele pe care le vom închiria sunt dotate cu sisteme de siguranță pasive și active cu revizia la zi: veste de salvare, barcă de salvare, EPIRB, radio, etc. Velierele sunt omologate și certificate tipului de navigație pe care îl vom desfășura.

5.2. Skipperi noștrii: Toți căpitanii noștri posedă licențe și certificate de navigație cu recunoaștere internațională valabile conform standardelor aplicabile în fiecare destinație în parte.
5.3. Alegerea condiției de navigat. Nu vom naviga în condiții care pot pune în pericol viața sau siguranța echipajului. Destinația aleasă, și chiar decizia de a rămâne în port, precum și eventualele devieri de la traseul propus, către un port de refugiu sunt toate la dispoziția căpitanului.

5.4. Limitări de responsabilitate: Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Decizia de a participa la o tură de navigat cu velierul aparține în ultimă instanță pasagerilor (sau a reprezentanților legali în cazul minorilor) iar aceștia trebuie să își asume implicit și riscurile asociate practicării acestui sport așa cum sunt menționate în acest document. In aceste condiții, compania noastră ca persoană juridică și implicit site-ul happysailing.ro nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerilor iar acesta din urmă nu vor solicita din partea noastră despăgubiri în caz de accident. Vă recomandăm o asigurare de călătorie care să includă și participarea la o tură de navigat cu velierul.

Style

La noi vei găsi vacanța ta pe mare, așa cum ți-o dorești ! Alege stilul care se potrivește cel mai bine cu tine și prietenii tăi, explorează destinațiile noastre și vino cu noi la joaca cu vântul.