Vacanta cu velierul Tenerife, La Gomera și El Hiero

Un loc celebru de popas pentru velierele care fac traversarea din Europa până în America. Tenerife, la Gomera, și El Hiero sunt cele 3 insule pe care le avem în vedere în această tură de excepție. Aici navigăm ținând cont de flux, reflux și curenți marini iar navigația aici este la alt nivel. Adăugăm la acest tablou și incredibilele peisaje din insula La Gomera sau sălbatica insulă el Hiero plus grozava bucătărie spaniolă în peisaj, o seară cu party în port și avem o imagine completă.

Durata: 7 zile
Prețuri de la: 490 €/pers.
Yachturi de: 6-10 pers.
Perioada: tot anul
REZERVA ACUM

Portul de îmbarcare și debarcare

În Tenerife vom alege unul din porturile din sudul Insulei cum ar fi Las Galletas sau Los Abrigos unde de vom îmbarca sâmbătă dupamiaza și unde vom debarca sâmbăta următoare, dimineața. Ca urmare și aeroportul pe care vom ateriza este Tenerife Sud.

Cum ajungem

Surprinzător, Tenerife este bine legat de România, existând și zboruri directe de la București, cu ”numai” 6 ore de zbor continuu. Am ales Tenerife și pentru că prețul unui zbor dus întors se poate rezuma la 180-250 Euro/persoană, dar și pentru că este o destinație în care este ”sezon” tot anul.

Traseul

După o sâmbătă seara în portul de îmbarcare din Tenerife, pornim a doua zi dimineața spre insula La Gomera, un diamant prea puțin cunoscut, un fel de paradis al vegetației, o intersecție dintre Lumi. Navigăm în Oceanul Atlantic, și ca atare locuri de ancoraj peste noapte în afara porturilor nu vom prea găsi, dar vom opri pentru prânz la ancoră în diverse golfuri. Din La Gomera în funcție de echipaj și tipul de tură aleasă vom pleca mai departe într-o traversare îndrăzneață către El Hiero sau din contră vom mai opri în jurul insulei. Ne întoarcem apoi spre Nordul insulei Tenerife și mergem pe coastă către sud, până în portul în care vom debarca.

Traseul pe care ți-l propunem este defapt un masterplan, mai mult decât o promisiune. Când depindem de vânt pentru a naviga, suntem flexibili, sau cu alte cuvinte vom naviga acolo unde putem profita de cea mai bună direcție de vânt. Căpitanul va face planul de navigație în fiecare seară pentru ziua următoare.

Este un fel de loc între două lumi, cu o vegetație aparte și cu un farmec unic acest punct de plecare al navigatorilor dinspre America spre Europa și invers. Și mai este și oceanul care te face să-i simți forța. E o destinație pentru care o săptămână pare mereu prea puțin. Așa că luați-vă măcar 2 zile în plus pentru Tenerife.

REZERVA ACUM

Serile

În funcție de stilul ales de tine vom petrece serile într-unul din nenumăratele porturi turistice cu cina la tavernele din port sau din contră, vom rămâne la party pe barca sau un pahar de vin.)

GALERIE IMAGINI

Unde dormim

Yachturile de sailing cu vele au cabine cu pat dublu, sau, mai rar, cabine cu 2 paturi suprapuse. În funcție de grup vom alege exact yachtul care ni se potrivește cel mai bine. Așternuturi și prosoape vei găsi curate la fiecare tură și sunt incluse în preț. Fiecare yacht are 1, 2 sau chiar 3 grupuri sanitare cu cabine de duș funcționale.)

GALERIE IMAGINI

Ce mâncăm

Toate yachturile au o bucătărie complet utilată și o vom folosi negreșit pentru micul dejun și probabil mesele de prânz: gătim îmreună ! Pentru cină, dacă suntem andocați într-un port vom ieși la restaurant sau taverne.)

GALERIE IMAGINI

Viața pe barcă

Spațiile pe un velier nu sunt generoase, așa că va trebui să conviețuim o săptămână unii cu ceilalți. Toleranța, prietenia și a avea un numitor comun ajută enorm ! Iar la sfârșitul unei săptămâni pe mare ne-am dori să fim mai mult decât un grup de prieteni - să fim o echipă.)

Vreau sa vin

Prețuri de la: 490 €/persoană

    În funcție de perioada în care mergem, mărimea bărcii și locația aleasă prețul poate să difere. La noi prețul pe care ți-l propunem include toate cheltuielile conexe bărcii, inclusiv taxele de port, motorina bărcii, benzina pentru dinghy, curățenia finală. Pentru mesele și băutura de pe barca vom pune bani la comun.

    Stilul tau

    La noi vei găsi vacanța ta pe mare, așa cum ți-o dorești ! Alege stilul care se potrivește cel mai bine cu tine și prietenii tăi, explorează destinațiile noastre și vino cu noi la joaca cu vântul.