Vacanta cu velierul Skiatos, Skopelos și Alonisos

Este o tură în probabil cele mai verzi insule ale Greciei, faimoase pentru plajele de vis cu nisip fin și ape de un albastru incredibil, dar si pentru fauna marina in special foci si delfini pe care avem sansa să-i întâlnim. Dacă plecăm de pe continent, distanțele sunt destul de mari până în arhipelag cu 4-6 ore de navigat pe zi. Odată ajunși acolo ne vom permite însă opriri pentru prânz și baie în golfuri idilice.

Durata: 7 zile
Prețuri de la: 490€ 550 €/pers.
Yachturi de: 6-10 pers.
Perioada: Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie 2021
REZERVA ACUM
PROMO

Portul de îmbarcare și debarcare

Pentru insulele Sporades vom lua barca din Volos sau Skiatos sâmbătă dupamiaza și o vom părăsi următoarea sâmbătă, dimineața.

Cum ajungem

Volos este la 8-10 ore de condus din București, deci nu avem nevoie de avion pentru a ajunge aici. Ne vom organiza cu mașinile personale sau cu microbuzul nostru. În Skiatos se poate ajunge lejer cu avionul via Atena.

Traseul

Pornind din Volos, preferabil chiar sâmbătă seara vom înnopta într-un mic port pe insula Evvia sau la capătul peninsulei Pelion. A doua zi, ajungem în Skiatos - prima și cea mai cunoscută din arhipelag. Ne lăsăm timp să o explorăm: (plaje celebre, orașul animat cu terase fără număr), cel puțin până în ziua a 3-a când pornim spre Skopelos, un port plin de farmec. Skopelos este insula pe care merită să o vedem și din spatele ghidonului unui scuter... Iar pe Alonisos - imaginează-ți cum e să ai o plajă doar a ta !

Traseul pe care ți-l propunem este defapt un masterplan, mai mult decât o promisiune. Când depindem de vânt pentru a naviga, suntem flexibili, sau cu alte cuvinte vom naviga acolo unde putem profita de cea mai bună direcție de vânt. Căpitanul va face planul de navigație în fiecare seară pentru ziua următoare.

Este o tură cu distanțe lungi între destinații, în special dacă plecăm de pe continent, din Volos. Vom naviga pe lângă cele mai verzi insule din Grecia, nu foarte aglomerate, dar unde aveți șansa de a descoperi câteva din cele mai frumoase plaje din lume (Kokunaries, Kastro) pe Skiatos dar poate și sansa de a întâlni cele mai sudice foci din emisfera Nordică pe Skopelos.

REZERVA ACUM

Serile

În funcție de stilul ales de tine vom petrece serile într-unul din nenumăratele porturi turistice cu cina la tavernele din port sau din contră, vom rămâne la ancoră într-un golf departe de agitație la party pe barca sau un pahar de vin.)

Unde dormim

Yachturile de sailing au cabine cu pat dublu, sau, mai rar, cabine cu 2 paturi suprapuse. În funcție de grup vom alege exact yachtul care ni se potrivește cel mai bine. Așternuturi și prosoape vei găsi curate la fiecare tură și sunt incluse în preț. Fiecare yacht are 1, 2 sau chiar 3 grupuri sanitare cu cabine de duș funcționale.)

GALERIE IMAGINI

Ce mâncăm

Toate yachturile au o bucătărie complet utilată și o vom folosi negreșit pentru micul dejun și probabil mesele de prânz: gătim împreună ! Pentru cină, dacă suntem andocați într-un port vom ieși la restaurant sau taverne.)

GALERIE IMAGINI

Viața pe barcă

Spațiile pe un yacht nu sunt generoase, așa că va trebui să conviețuim o săptămână unii cu ceilalți. Toleranța, prietenia și a avea un numitor comun ajută enorm ! Iar la sfârșitul unei săptămâni pe mare ne-am dori să fim mai mult decât un grup de prieteni - să fim o echipă.)

Vreau sa vin

Prețuri de la: 550 €/persoană

    În funcție de perioada în care mergem, mărimea bărcii și locația aleasă prețul poate să difere. La noi prețul pe care ți-l propunem include toate cheltuielile conexe bărcii, inclusiv taxele de port, motorina bărcii, benzina pentru dinghy, curățenia finală. Pentru mesele și băutura de pe barca vom pune bani la comun.

    Stilul tau

    La noi vei găsi vacanța ta pe mare, așa cum ți-o dorești ! Alege stilul care se potrivește cel mai bine cu tine și prietenii tăi, explorează destinațiile noastre și vino cu noi la joaca cu vântul.